«Έχουμε κουραστεί με τα ευχολόγια»...

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΒΑΛΛΑΣ

Το rockngoal.com.gr είχε επικοινωνία με τον Σπύρο Βάλλα, τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του Ολυμπιακού, της Skoda Ξάνθης, και φυσικά της Εθνικής Ελλάδος, έστω κι αν είχε ελάχιστες συμμετοχές.

Η αφορμή μας ήταν η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τα κλιμάκια της FIFA, με σκοπό να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Κοντονής φαίνεται πως έχει διορία για την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, έτσι ώστε να συμβαδίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις διατάξεις της πρώτης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αρχής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Βάλλα στο rockngoal.com.gr και στον Παύλο Μόκκα:

(Rockngoal Page - Rockngoal Profile Facebook Profile)


Σπύρο, καλησπέρα. Θα θέλαμε το σχόλιό σου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της χώρας και την πιθανή απαγόρευση συμμετοχής, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στους ελληνικούς συλλόγους, καθώς και στην Εθνική ομάδα...
«Αυτό που συμβαίνει είναι σε συνάρτηση με το συμφέρον του καθενός που συμμετέχει ενεργά και από υψηλή θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ακριβώς γίνεται και στην ελληνική κοινωνία. Η παρακμή είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών. Τόσα χρόνια έχουμε κουραστεί με τα ευχολόγια, πλέον ο καθένας από το δικό του μετερίζι οφείλει με πράξεις να συνεισφέρει στην εξυγίανση. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία το ποδόσφαιρο αποτελεί διέξοδο για τον απλό πολίτη από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του και είναι κρίμα να χαθεί όλο αυτό».

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρό μας ακραία γεγονότα. Θεωρείς πως δεν αξίζουμε μία... «τιμωρία»;
«Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό δεν το αξίζει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας κ. Κοντονής ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει δικαίωμα να παίρνει στις πλάτες του τις τύχες του ποδοσφαίρου με αυτόν τον τρόπο, εις βάρος του κράτους και των πολιτών».

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;
«Η λύση είναι πολύ απλή. Η πολιτεία επιτέλους να εφαρμόσει τους νόμους και να τιμωρήσει τους ενόχους, από κάθε στρατόπεδο. Μπορεί να το κάνει, αλλά μάλλον δεν θέλει».

Ήσουν μέλος της ΑΕΛ τη χρονιά που κατέκτησε το Κύπελλο (2007). Παρακολουθείς τα φετινά της παιχνίδια κι αν ναι, ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή της πορεία;
«Φυσικά και βλέπω την ΑΕΛ, εξάλλου κατάγομαι από τη Λάρισα. Αυτό που συνειδητοποιώ και με κάνει χαρούμενο είναι πως υπάρχει συσπείρωση, καθώς η διοίκηση και ο κόσμος είναι ενωμένοι για το στόχο της ανόδου, που είναι αυτονόητος για την ΑΕΛ, αφού τη χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Super League».

Τέλος, θα ήθελες να μας αναφέρεις αν έχεις προσωπικούς στόχους στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που σταμάτησες την ενεργό δράση;
«Φυσικά, ήδη αυτή την περίοδο παρακολουθώ σεμινάρια προπονητικής. Σίγουρα θα γυρίσω από άλλο πόστο στο ποδόσφαιρο, μόλις οι συνθήκες βελτιωθούν, μέχρι τότε θα απέχω συνειδητά. Πιστεύω πως, αργά ή γρήγορα, όλα θα καλυτερεύσουν».

Σπύρο, ευχαριστούμε για το χρόνο σου.
«Να είστε καλά».

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia