«Όσο υπάρχει Μπρέζας... όλα θα είναι καλά»!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ο Κώστας Σκούπρας δίχως αμφιβολία ήταν ένας από τους κυριότερους «κρίκους» του Τυρνάβου που κράτησαν την ομάδα στην Football League, ένας στόχος που επετεύχθη αρκετά νωρίς και εκπλήρωσε την υπομονή που είχαν κάποιοι εδώ και 46 χρόνια, ώσπου να πανηγυρίσουν για το Τυρναβίτικο ποδόσφαιρο μία ανάλογη διάκριση.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Αποστόλου

Ο 26χρονος μπακ έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στον Κυριάκο Αποστόλου για λογαριασμό του rockngoal.gr, όπου συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα. Μερικά από αυτά είναι, ο σχολιασμός της πορείας του Τυρνάβου στην Football League, του ιδίου μέσα από τους «ερυθρόλευκους», οι στόχοι του για την νέα σεζόν εφόσον παραμείνει, αλλά και η αποκάλυψη πως ο ίδιος «χάρισε» χρήματα στην ΠΑΕ ΑΕΛ επί εποχής Πηλαδάκη.

Αναλυτικά...

Πετύχαμε εύκολα τον στόχο μας...

Κώστα θα ήθελα να πεις δύο λόγια για την χρονιά που τελείωσε και πόσο εύκολα ήταν να διασφαλίσετε την παραμονή σας;
«Σε γενικές γραμμές η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία ακόμα καλύτερη και από το αναμενόμενο γιατί ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης ήταν να σωθεί η ομάδα... Πιστεύω ότι αυτό το πετύχαμε αρκετά εύκολα με πολλή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις και στον αγωνιστικό χώρο από όλα τα παιδιά. Δείξαμε ότι έχουμε ένα σύνολο καλοδουλεμένο και αυτό οφείλεται σίγουρα στο τεχνικό τίμ και σε αυτούς που περιβάλουν την ομάδα».

Όλοι έλεγαν ότι ο Τύρναβος φέτος παίζει σχετικά αμυντικό ποδόσφαιρο όταν όμως εξασφάλισε την κατηγορία, είδαμε ότι έβγαλε κάποιες κάποιες επιθετικές αρετές στο γήπεδο...
«Δεν νομίζω ότι παίξαμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Όταν η ομάδα είναι στην πέμπτη θέση, έχει στην έδρα της νίκες στις πρώτες αγωνιστικές τέσσερις νίκες με 1-0, δεν σημαίνει ότι παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, λογικό είναι όταν παίζεις σε μια κατηγορία που δεν την ξέρεις να ψάχνεις τα πατήματα σου και να δεις πως μπορείς να αντεπεξέλθεις. Στην αρχή την σεζόν, λογικό ήταν να μην δείξουμε όλες τις αρετές μας, διότι η ομάδα δεν είχε τόση εμπειρία., σιγά - σιγά όμως είδαμε οτι μπορούμε και παραπάνω πράγματα».

Ποιο παιχνίδι θεωρείς, οτι ήταν το καθοριστικότερο την φετινή σεζόν;
«Μπορούμε να πούμε 'οτι ήταν δύο-τρία. Άμα πούμε καθοριστικό για να σωθεί η ομάδα ήταν το τελευταίο παιχνίδι που πήραμε με την Ζάκυνθο και εξασφαλίσαμε την παραμονή. Αν θέλουμε να αναφέρουμε ότι η ομάδα πήγαινε για κάτι παραπάνω, όπως τα play-off, είχαμε τουλάχιστον δύο-τρία παιχνίδια που δεν τα κερδίσαμε και μας κράτησαν λίγο πίσω».

Η ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, «δεύτερη» σε κόσμο στη Λάρισα, θα μπορούσε να χτυπήσει play-off;
«Σαν νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία ο πρωταρχικός στόχος ήταν να σωθούμε, αλλά από την στιγμή που δείξαμε ότι έχουμε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, σίγουρα επιζητήσαμε κάτι παραπάνω. Δείξαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες, απλά μας κόστισε ότι ήμασταν άπειροι και ότι είχαμε άτυχες στιγμές. Πάντως, τιμή είναι για εμάς που «κυνηγούσαμε» την συμμετοχή μας στα play-off δύο αγωνιστικές πριν το τέλος».

Η δική σου παρουσία στην ομάδα σε αφήνει ευχαριστημένο;
«Ο κάθε ποδοσφαιριστής πάντα περιμένει κάτι παραπάνω για να μπορεί να βελτιώθεί και να έχει βλέψεις. Για φέτος, ναι, πιστεύω ότι έκανα μια καλή χρονιά και θα δείξει στη συνέχεια».

Την φετινή αγωνιστική περίοδο σε είδαμε να έχεις καλά ανεβάσματα στη πλευρά σου, αυτή η βελτίωση που οφείλεται γιατί σε είχαμε συνηθίσει να επιτίθεσαι τόσο;
«Προσπαθώ μέσα απο την δουλειά να βελτιώνομαι συνέχεια. Πάντα ήθελα να παίζω επιθετικά, απλά οι καταστάσεις κάποιων παιχνιδιών δεν το επέτρεπαν. Στην Λάρισα, «κακά τα ψέμματα», δεν πήρα και πολλά παιχνίδια να δείξω όλες τις αρετές μου. Στην ομάδα του Τυρνάβου έχω δουλέψει, με τον προπονητή να μου δείχνει εμπιστοσύνη. Αυτό με ανεβάζει, κι θεωρώ οτί εν μέρη έχω καταφέρει να εξελιχθώ αλλά χρειάζομαι πολύ δουλειά ακόμα».

Εάν παραμείνεις του χρόνου στην ομάδα του Τυρνάβου τι θες να πετύχεις με την ομάδα, τι είναι αυτό που θα σε κάνει να μείνεις;
«Αν παραμείνω στην ομάδα, σημαίνει ότι θα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα το παραπάνω, εγώ αν μείνω αυτό θα επιδιώξω. Φέτος κάναμε μια καλή προσπάθεια σαν πρώτη χρονιά, αλλά του χρόνου θα ήθελα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και θεωρώ ότι η διοίκηση και όλος ο κόσμος του Τυρνάβου, θέλει να δει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία».

Μιας και έχεις εμπειρία, θα ήθελα να μιλήσεις για τα νέα παιδιά του συλλόγου και σε αυτά που θα διαβάσουν την συνέντευξη...;
«Στη δεύτερη ομάδα του Τυρνάβου, γίνεται καλή δουλειά... Αυτό που βλέπω στις προπονήσεις που κάνουν οι «μικροί» μαζί μας, είναι σίγουρα το ταλέντο που υπάρχει. Πλέον, δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο «μικρός» και «μεγάλος», υπάρχει η πολλή δουλειά από την οποία μπορείς να καταφέρεις αρκετά εάν ενδιαφέρεσαι να καθιερωθείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο...».

Skoupras

Δύο άνθρωποι... με δύο λόγια!

Βασίλης Μπρέζας:
«Ο κ. Βασίλης Μπρέζας είναι ένας φερέγγυος και πολύ καλός άνθρωπος, ένας πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας που είναι πάντα δίπλα μας».

Άγγελος Διγκόζης:
«O κ. Διγκόζης εκίνησε ως νέος προπονητής αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Η ομάδα έχει κάνει μια καλή πορεία και οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην δικιά του δουλειά. Σίγουρα οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο όπως και το τεχνικό τιμ που το περιβάλει».

Στον Τύρναβο δεν υπάρχουν τόσα σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως στην ΑΕΛ του παρελθόντος... Σίγουρα τα οικονομικά είναι πιο «σφικτά» αλλά τουλάχιστον δίνονται όλα στην ώρα τους, σωστά;
«Όπως προείπα, όσο υπάρχει ο κ. Βασίλης Μπρέζας όλα είναι θα καλά».

ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ1

«Χάρισα» χρήματα στην ΑΕΛ...

Στην ΑΕΛ έπαιξες σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο, τώρα φαίνεται πως η ομάδα περνάει μια έτερη δύσκολη κατάσταση, παρόλο που πέτυχε όλους τους στόχους της στην κατηγορία που αγωνίζεται, πως νιώθεις για όλο αυτό;
«Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με αρκετό και απαιτητικό κόσμο, ο οποίος πάντα θα απαιτεί το κάτι παραπάνω... Εγώ πέρασα σε μια περίοδο δύσκολη, σε μια καμπή, με πολλά οικονομικά προβλήματα... Φέτος έγινε μια προσπάθεια από τον κ. Πλεξίδα και βελτίωσε σχετικά την «εικόνα» από το πρόσφατο παρελθόν. Τώρα ποια θα είναι η απόφαση δεν το γνωρίζω, ελπίζω όμως στο καλύτερο γιατί η Λάρισα αξίζει να είναι στη Super League».

Θα ήθελες να φορέσεις πάλι τα «βυσσινί»;
«Την Λάρισα την έχω στη καρδιά μου και κάθε ποδοσφαιριστής θα θέλει να παίξει σε αυτήν την ομάδα. Τώρα αν μου γίνει μια κρούση θα το σκεφτώ και αν τα «βρούμε» θα αγωνιστώ με μεγάλη μου χαρά. Δεν θα έλεγα όχι στην ΑΕΛ».

Κώστα, τονίσαμε πριν ότι πέρασες από την ΑΕΛ σε μία δύσκολη περίοδος, θέλω να πεις τι κατάσταση επικρατούσε τότε, «ακούστηκαν» πολλά γράφτηκαν άλλα τόσα, δώσε μας την δική σου πλευρά...
«Εκείνον τον καιρό υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα στην ΑΕΛ, γενικά με το οικονομικό κομμάτι, την διοίκηση, με το τι μέλλει γενέσθαι, η ομάδα δεν ήξερε που βάδιζε. Εμείς θέλουμε πάντα να παίζουμε και να κερδίζουμε και να φτάσουμε όσο ψηλά γίνεται, αλλά από πίσω επικρατούσε πραγματικά ένα χάος. Απο την διοίκηση δεν υπήρχε ενημέρωση ο μοναδικός που ήταν εκεί έστω και λίγο, ήταν ο Μίμης Τσακμακίδης. Στο οικονομικό κομμάτι, το καλοκαίρι που έληξε την συνεργασία μας, εγώ και άλλοι ποδοσφαιριστές τα λεφτά που μας χρωστούσε η ΠΑΕ δεν τα ζητήσαμε, τα «χαρίσαμε» στην ομάδα κι αυτό από την μεριά μου, το έκανα γιατί όπως σου είπα την ΑΕΛ την έχω στην καρδιά μου και δεν θα ήθελα ποτέ το κακό της».

TYRNABOS ANAG 7

«Ματιές» και στο εξωτερικό...

Σε ποιον παίκτη της θέσης σου, είναι η αδυναμία σου;
«Επειδή υποστηρίζω την Μπάγερν Μονάχου θα σου έλεγα τον Φίλιπ Λάμ, αλλά μου αρέσει και ο Σέρχιο Ράμος».

Ποίες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες για το μέλλον, επιθυμείς να φύγεις εξωτερικό;
«Φυσικά, με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μια πρόταση από το εξωτερικό θα μετρούσε για μένα. Όπως ξέρουμε όλοι, το ποδόσφαιρο, η οργάνωση το επίπεδο του εξωτερικού είναι σαφώς καλύτερο από ότι της Ελλάδας κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας είμαστε πίσω σε πολλά θέματα».

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia