«Ευχή και κατάρα…»

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

aelfcarena2812

Είμαι από αυτούς που χάρηκαν με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ απ' τον Μιχάλη Ζιώγα, όπως φαντάζομαι χάρηκε σύσσωμη η φίλαθλη Λάρισα. Το να έχεις ένα «δικό σου παιδί» στο τιμόνι της ομάδας, αν μη τι άλλο σε κάνει να αισιοδοξείς. Πόσο μάλλον απ' τη στιγμή που έχει καταθέσει τα πρώτα του διαπιστευτήρια, έστω και σε χαμηλότερη κατηγορία, και μπορούσες να πεις ότι παρουσίασε επί σειρά ετών στον Τύρναβο ένα αξιόμαχο σύνολο, αναδεικνύοντας μάλιστα συνεχώς νέους παίχτες. Άλλο όμως Τύρναβος, άλλο ΑΕΛ.

Η πίστωση χρόνου που υπάρχει στην πόλη του τσίπουρου, δεν υπάρχει στην πόλη που θαρρείς είναι καταδικασμένη πλέον να ζει με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τρεις «κούπες» είναι αυτές και το βάρος τους ασήκωτο. Τρεις «κούπες», που αποτελούν ταυτόχρονα ευχή και κατάρα.
Ευχή, γιατί με το μέταλλο που έχει αποκτήσει η ομάδα, μπορεί να ξεπεταχτεί απ' το πουθενά και να κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο.

Κατάρα, γιατί οι απαιτήσεις έφτασαν στα ύψη. Ας το ομολογήσουμε. Ο Λαρισαίος φίλαθλος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το λιγότερο, όταν έχει γευτεί το περισσότερο. Είναι σαν να έχεις ζήσει μια ζωή στο Κολωνάκι, να σου παίρνει η τράπεζα το σπίτι για χρέη και να αναγκάζεσαι να φύγεις απ' τη χλιδή και να πας στα... Καμίνια. Δεν σε χωράει ο τόπος. Και το δυάρι σου που έχει υγρασία, μούχλα και τρύπια κουφώματα σου φαίνεται μεζονέτα στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Θεωρείς ότι είσαι περαστικός απ' τη φτωχογειτονιά. Ότι σύντομα θα ανακάμψεις και θα επιστρέψεις στον φυσικό σου χώρο, εκεί όπου ανήκεις. Δεν συμβιβάζεσαι με την ιδέα ν' αφήσεις εκεί τα κόκαλα σου.

Αυτό ακριβώς όμως είναι που σου δίνει ζωή. Η ελπίδα, το όραμα, η επιστροφή. Ότι θα γυρίσει ο τροχός και θα πιεις πάλι καφέ στο «Ντα Κάπο» και όχι στο συνοικιακό καφενείο που πας τώρα και μαυρίζει η καρδιά σου. Αν λείψουν αυτά, δεν έχεις πλέον λόγο ύπαρξης. Σβήνεις, αργοπεθαίνεις... Τα «αρρωστάκια» είναι στην κερκίδα με χιόνια και με κρύα, όχι για τον Πηλαδάκη, ούτε για τον Ζιώγα. Είναι εκεί γιατί ελπίζουν και αυτή η ελπίδα τους κρατά ζωντανούς (φιλάθλους). Αν κάποιος τους τη στερήσει, φοβάμαι ότι ακόμα και αυτό, το τεράστιο όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την ανυποληψία και η Β' Εθνική που ούτε να την προφέρουμε δεν μας είναι εύκολο, θα χαραχθεί στη μνήμη μας σαν ποδοσφαιρικό Κολωνάκι, αν τύχει και πάμε πιο βαθιά στο πηγάδι.

Υπό αυτή την έννοια και χωρίς να έχω πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη στον κάθε νεόκοπο παράγοντα που έπιασε λεφτά στα χέρια του και είδε την ευκαιρία της ζωής του στην ΑΕΛ, εάν είναι καλό να φύγει ο Ζιώγας, και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα, ας φύγει. Προφανώς και αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι η πόρτα της ΑΕΛ, θα είναι πάντα ανοιχτή γι' αυτόν, ειδικά όταν θα είναι πιο πλούσιος από ποδοσφαιρικά βιώματα και εμπειρίες.

Θέλω όμως να μείνουν, τώρα και για πάντα, οι 10.000 ρομαντικοί, που με την αύρα, την πίστη και την τρέλα τους, κρατάνε ζωντανή την ΑΕΛ. Και θα την κρατήσουν, μέχρι να βρεθεί και πάλι ένας «τρελός» να ηγηθεί και να οδηγήσει τη «βασίλισσα» στο θρόνο της...

DiogenisAcademy

Siourasnew

Lautre creperie

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia