Η σκιαγράφηση των πρωτάρηδων!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ARENA generic

Είναι ο ενθουσιασμός του καινούριου. Η πίστη -έστω η αυθυποβολή- πως πάντα με μια επανεκκίνηση οποιουδήποτε είδους, κάτι καλό θα βγει, κάτι καλύτερο. Η ΑΕΛ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στη Βέροια και σε αυτό συνεισέφεραν και οι νέες μεταγραφικές προσθήκες. Αυτές θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε, ως ατομικότητες, ως μοναδικά στοχεία που αποτελούν πλέον, μέρη του συν- όλου που λέγεται ΑΕΛ.

Του Παύλου Μόκκα
(Rockngoal Page - Rockngoal Profile - Facebook Profile)
Photo credits: Eurokinissi sports (Απαγορεύεται η αναδημοσίευση)

masalesa

Λελογκονόλο Μασαλέσα: Το «λιοντάρι». Επί εποχής Κωστή Πηλαδάκη, τα «βυσσινί» φόρεσε ένας Κονγκολέζος με γαλλικό διαβατήριο. Άκουγε στο όνομα Κριστιάν Μπασιλά. Η ποδοσφαιρική του αξία ακόμα και σήμερα αναφέρεται και παραλληλίζεται. Ο Μασαλέσα τον θυμίζει. Δυνατός, με σίγουρο πάτημα στο γήπεδο, μεγάλο εκτόπισμα στο ύψος και το μήκος, «κόφτης» παλαιάς κοπής -εξού και τα παρατσούκλια-, προσδίδει το αίσθημα της ασφάλειας στον χώρο του κέντρου. Το σημαντικότερο; Δε φοβάται να πέσει, να κυλιστεί, βάζοντας τα πόδια του χωρίς δεύτερη σκέψη στη «φωτιά».

ikaunieks

Ιάνις Ικαούνιεκς: «Ο αέρινος». Λίγες κινήσεις φτάνουν σε κανονική ροή αγώνα για να καταλάβει κάποιος που γνωρίζει τα στοιχειώδη, αν ένας παίκτης αξίζει προσοχή. Ο Λετονός κατέχει τη γνώση του ποδοσφαίρου περίσσια, και ακόμα πιο σημαντικό, τη γνώση της θέσης του. Κλασσικό οχταρο-δέκαρο, «εγκεφαλικός» μέσος, που όταν έχει την μπάλα στα πόδια του φαίνεται πως της «μιλάει», χωρίς αχρείαστες ενέργειες, πασαδόρος πρώτου χρόνου. Το κυριότερο; Σκέφτεται πριν πράξει, σκέφτεται όταν πράξει, σκέφτεται την κίνησή του μέχρι την επόμενη πράξη του.

Gallego1

Πάμπλο Γκαγιέγο: «Το τρυπάνι». Για έναν ακραίο μεσοεπιθετικό, φτάνουν η τεχνική, η ταχύτητα και η καλή αίσθηση του χώρου για να τον κατατάξουν στους ικανούς. Ο Ισπανός έχει και κάτι άλλο. Ποδοσφαιρικό πάθος, στοιχείο που αναγνωρίζεται αμέσως και είναι η τέλεια αφορμή για να γίνει κάποιος το αγαπημένο «παιδί» της κερκίδας. Προφανώς, προέρχεται από κάποια γειτονιά της Ουέσκα που αγαπούσαν περισσότερο την μπάλα κι από το παραδοσιακό φεστιβάλ του Αγίου Λαυρεντίου. Το έδειξε ο πανηγυρισμός στο πρώτο του γκολ, το «κυνήγι» της χαμένης πάσας, το διαρκώς σηκωμένο χέρι που ζητούσε απεγνωσμένα λίγη ευκαιρία για δόξα.

Μένει να δούμε και όσους δεν αγωνίστηκαν. Ο Τικίτο πήρε ελάχιστο χρόνο και δεν μπορεί να αξιολογηθεί επαρκώς, αν και η εμπειρία του δεν αφήνει πολλά περιθώρια κακοπιστίας. Ο Ευμορφίδης δεν άντεξε στην κερκίδα και στο ημίχρονο κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του ARENA για να ακουμπήσει μπάλα. Στοιχείο που μπορεί να μη λέει τίποτα, μπορεί να λέει και πολλά. Ο Θεοδωρόπουλος είναι Λαρισαίος, κι αν είναι λίγο έξυπνος, όταν του δοθεί η ευκαιρία θα την «εκμεταλλευτεί». Εξάλλου, δεν του λείπουν οι παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια, αφού έχει αγωνιστεί και σε αγώνες του Europa League. 

Όλους τούς διέπει ένα κοινό ζητούμενο. Η γρήγορη προσαρμογή στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, και πολύ περισσότερο στη λογική του Λαρισαίου οπαδού, που αγαπά τόσο πολύ την ομάδα, που πολλές στιγμές δεν ξέρει τι θέλει. Το «ταβάνι» της ΑΕΛ για τη φετινή χρονιά οριοθετήθηκε ευθαρσώς και ξεκάθαρα από την αρχή. Τα κομμάτια του παζλ έφτασαν νωρίς τον Γενάρη -λείπει ένα και βασικό-, μένει να συμμορφωθούν με τα υπόλοιπα ήδη υπάρχοντα, ώστε να σχηματίσουν το «κάδρο» της γρήγορης αγχολυτικής σωτηρίας.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia