Είναι το... DNA!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

kosmos

Η ΑΕΛ απέναντι στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ψυχωμένη. Με πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα για το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και χειροκροτήθηκε, παρά το 0-0. Το ίδιο έγινε και με τον Ολυμπιακό, το ίδιο και με την ΑΕΚ. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα «μεγάλα» παιχνίδια με «μεγάλους» αντιπάλους;

Του Παύλου Μόκκα
(Rockngoal Page - Rockngoal Profile - Facebook Profile)

Κάποιος, με πρωτογενή και απλοϊκή σκέψη, θα έλεγε πως είναι το κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε πρωταγωνίστρια ομάδα. Διαφορετικό το brandname του Παναθηναϊκου, διαφορετικό του Ατρομήτου. Άλλος θα ισχυριζόταν πως το θέμα είναι τυχαίο και συγκυριακό. Κάποιος τρίτος μπορεί να πει πως υπάρχει η πίεση του κόσμου, που κάνει επιτακτική την υπερπροσπάθεια και τη νίκη. Η προσωπική μου αλήθεια βρίσκεται κάπου πιο... μακριά.

Είναι το DNA. Το γενετικό υλικό, που «χτίστηκε» μέσα στο ιστορικό διηνεκές αυτή η ομάδα, με τις τόσες λύπες, και τις τόσο μεγάλες χαρές. Είναι η φανέλα, που ακόμα και σε ένα ποδόσφαιρο-εμπόρευμα που ζούμε και παρακολουθούμε, η σημασία της έχει διατηρηθεί. Τη φανέλα την ορίζουν οι τίτλοι. Οι νεκροί. Οι προσωπικότητες. Ο κόσμος. Τα παιδιά που από μικρά «μυούνται» στην ιδέα της ΑΕΛ. Εσύ κι εγώ, που υπηρετείς αυτή την ιδέα από οποιοδήποτε πόστο και με ανιδιοτέλεια. Εσύ κι εγώ που καταλαβαίνουμε ποια είναι αυτή η πολυσυζητημένη ειδοποιός διαφορά αυτής της φανέλας από τις υπόλοιπες και μπορείς να την εξηγείς και να την αποδεικνύεις. Το DNA της ΑΕΛ «ξυπνά», ο μορφολογικός του πυρήνας «περιστρέφεται» ανήσυχος, όταν η «Βασίλισσα» τίθεται αντιμέτωπη απέναντι σε ίσους. Γιατί είναι ίση προς ίσους, εφόσον έχει φτάσει εκεί που έχουν φτάσει κι εκείνοι, με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πιο τίμιο, μοναχικό και αντρίκιο.

Η παρουσία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο είναι μια «χρυσή» ευκαιρία. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ψηλαφίσει τον «έλικα» του DNA της ΑΕΛ και να το επανακαθορίσει από την αρχή. Μπορεί ο φετινός στόχος της ομάδας να είναι η παραμονή, όμως ακόμα και σ΄αυτόν τον μικρό και ανάρμοστο στο όνομά της, χρειάζεται να υπενθυμιστεί ποιοι είμαστε, για εμάς και για όλους τους άλλους. Να υπνεθυμιστεί πρώτα σε εμάς από εμάς, και ύστερα σε όσους διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του συλλόγου.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia