Κάθε κίνηση και ένα ρίσκο!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ΑΕΛ είναι ρίσκο.

Του Παύλου Μόκκα
(Rockngoal Page Rockngoal Profile Facebook Profile)

Ρίσκο επειδή αποτελούσε «διακαή πόθο» του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, ρίσκο επειδή, όπως είναι πανελληνίως γνωστό, το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Αλέξη Κούγια είναι αμφιλεγόμενο, ρίσκο που ένας προπονητής «παλαιάς κοπής» αναλαμβάνει τις τύχες μιας νεανικής ομάδας, που ευελπιστεί να ξεκινήσει από την αρχή πάνω σε σωστές βάσεις, ρίσκο που ένας προπονητής, ευθαρσής οπαδός ομάδας που έχει «άσχημο ιστορικό» με την ΑΕΛ, τουλάχιστον σε οπαδική βάση, αναλαμβάνει το «βάρος» να διαχειριστεί εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, και εκείνο του κόσμου και της αλληλεπίδρασης μαζί του. Οι αντιδράσεις των οργανωμένων, είναι πέρα από αναμενόμενες, χρήσιμες και επικίνδυνες συγχρόνως. Χρήσιμες, γιατί εφιστούν την προσοχή και τονίζουν για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα της ΑΕΛ προς πάσα κατέυθυνση, πράγμα επιβεβλημένο, και επικίνδυνες, διότι σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, και μετά από τόση ένταση τον τελευταίο καιρό, η ομάδα έχει ανάγκη την ηρεμία, τη συνοχή σε όλους τους τομείς και το ενωτικό πνεύμα για τη δύσκολη χρονιά που ακολουθεί.

Όσον αφορά τον τεχνικό των «βυσσινί», η επιλογή του από τον Αλέξη Κούγια διαψεύδει τις φήμες περί προσώπου «πειθήνιου» στις διαφαινόμενες... υποδείξεις και παρεμβάσεις του μεγαλομετόχου και αφήνει ενεργό το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της σχέσης των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να έχει μείνει πίσω σε γνώσεις του σύγχρονου τρόπου λειτουργίας μιας ομάδας, μπορεί να μη «σκαμπάζει» από τεχνολογίες, από το επικοινωνιακό χάρισμα με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους, όμως έχει μάθει να «μιλάει» μόνο μέσα στο γήπεδο, να δουλεύει κατ' εξοχήν με Έλληνες ποδοσφαιριστές –πράγμα σημαντικότατο στη σημερινή εποχή- και είναι αναμφισβήτητα ειδήμων στην τάξη στα αποδυτήρια και στην πειθαρχεία, όπως έχει αποδείξει. Υπόθεση, η οποία είναι βασική για την ΑΕΛ, αν μη τι άλλο, αφού τα παραδείγματα «εκτροχιασμού» και «ταραχής» στον ενδεικτικό εξωαγωνιστικό και ενδοαγωνιστικό τρόπο συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, πάμπολλα, και πρόσφατα και παλαιότερα.

Δύο τα κρατούμενα. Κάθε «βυσσινί» μέρα από εδώ και πέρα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον, κάθε κίνηση κι ένα μικρό ή μεγάλο ρίσκο. Μην ξεχνάμε, όμως, πως και τα ρίσκα, έχουν τόσες πιθανότητες επιτυχίας, όσες και αποτυχίας. Χρειάζεται υπομονή και «ανοιχτά μάτια». Και ας το βάλουμε καλύτερα στο μυαλό μας, όλοι όσοι είμαστε δίπλα, από οποιοδήποτε πόστο, σε αυτή την ιδέα, πως και οι κρίνοντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia