Ο «πρότερος βίος» και η επανεκκίνηση

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

koygias-arena

Στη ζωή υπάρχει μια αρχή που αναγνωρίζουν ακόμα και τα δικαστήρια. Η αρχή του «πρότερου έντιμου βίου».

Του Παύλου Μόκκα
(Rockngoal Page Rockngoal Profile Facebook Profile)

Το παρελθόν, πολλές φορές, ορίζει το παρόν και το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν το παρελθόν έχει κοινοποιηθεί, είναι γνωστό στο πανελλήνιο. Σε αντίθεση με τους διθυράμβους, τις μεγαλοστομίες και τη διαφαινόμενη διάθεση για σταθερότητα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αλέξης Κούγιας, δεν τα «βρήκε» τελικά με τον Σάκη Τσιώλη, όπως διαφαινόταν. Δεν ξέρω, ακόμα, αν θα μάθουμε ποτέ τους πραγματικούς λόγους, έτσι όπως ακριβώς ισχύουν, πέρα από αυτά που θα ανακοινωθούν και θα χρησιμοποιηθούν από όλους. Συνήθως, λένε, σε έναν καβγά, φταίνε και οι δύο. Στη δική μας περίπτωση, θα εξετάσουμε ποιος την πληρώνει, κι αυτός δεν είναι ο Σάκης Τσιώλης, αλλά η ίδια η ομάδα.

Μπορώ μόνο -και μάλλον αυτό είναι και το πιο χρήσιμο τέτοιες ώρες- να ανοίξω τα «βιβλία», τα ντοκουμέντα, την ιστορία και να αφουγκραστώ τα μηνύματά της. Αν δεν το κάνω, αν δεν προσέξω και την παραμικρή λεπτομέρεια, αν δεν προσλάβω την ιστορία ως έναν αυστηρό δάσκαλο, μάλλον δε θα ξέρω πού πατώ και πού βρίσκομαι. Το ίδιο, πιθανώς, συμβαίνει και με τον άνθρωπο που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΛ το περασμένο καλοκαίρι. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επαναφέρει τη θαμπωμένη λάμψη της ομάδας, και το κατάφερε ως ένα σημείο. Ένα σημείο, όμως, όχι κομβικό, όχι αποδεικτικό του ειδικού βάρους της «βυσσινί» φανέλας. Ένα σημείο, απλό και απαραίτητο μεταβατικό πέρασμα, από την αφάνεια στην επιφάνεια. Το «στοίχημα» του Αλέξη Κούγια ήταν να αποδείξει πως έχει τη δύναμη και την όρεξη να κρατήσει το δικό του οικοδόμημα γερό και υγιές. Οι ενδείξεις, όμως, δείχνουν πως από κάπου... «μπάζει», αναιρώντας τα ίδια του τα λεγόμενα, παίρνοντας πίσω τις κατασκευασμένες ελπίδες, με την έλευση Τσιώλη, για αλλαγή στάσης, και θυμίζοντας πρόσφατες νοοτροπίες αλήστου μνήμης. 

Το «restart» μπορεί να γίνει, με μετρημένες-εκλεκτές κινήσεις, «χαμηλά την μπάλα», και κυρίως όχι άλλες ενέργειες που να μας φέρνουν στο μυαλό τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia