Καλείται να επανακάμψει!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΝΕΜΠΕ VS HΡΑ

Άλλη μια χρονιά ξεκίνησε για την ΑΕΛ γεμάτη προσδοκίες. Ο βασικός της στόχος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που ανήκει.

Του Παύλου Μόκκα
(Rockngoal Page Rockngoal Profile Facebook Profile)

Από τις πρώτες όμως μέρες της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, μπορεί κανείς να διακρίνει πως ο δρόμος της Football League δε θα είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα» και «κόκκινα «χαλιά, ούτε καν για αυτή την ομάδα, όπως άλλωστε και ο περσινός δρόμος της τρίτης κατηγορίας. Και όχι τόσο από τις δεδομένες δυσκολίες του πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες που θα πρέπει να σεβαστούμε λίγο παραπάνω από τις άλλες, με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν κι εσωτερικές ευθύνες για την αστάθεια και την αβεβαιότητα που παρουσιάζει η ομάδα από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και μετά.

Ο ιδιοκτήτης πλέον της επανασυστημένης ΠΑΕ, Βαγγέλης Πλεξίδας, ξεκίνησε τη νέα χρονιά με όρεξη. Αγόρασε παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, φρόντισε να υπερκαλύψει κάθε θέση με δύο ή και παραπάνω παίκτες, ενώ προτίμησε την ισπανική αγορά για τις εναλλακτικές, όπως διαφαίνεται, λύσεις. Έφερε έναν προπονητή που έχει στο ιστορικό του δύο ανόδους στη μεγάλη κατηγορία, ομάδων που δε θεωρούνταν ακλόνητο φαβορί. Φαντάζομαι η μόνη «οδηγία» που θα δέχτηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης θα ήταν να ανεβάσει την ομάδα από νωρίς, χωρίς να ενδιαφέρεται για καλό ποδόσφαιρο και μεγάλα σκορ. Το όλο ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα δυναμίτισε ακόμα περισσότερο η κλήρωση με τους άσπονδους ποδοσφαιρικούς «εχθρούς» και γείτονές μας. Ο Βαγγέλης Πλεξίδας έπαιξε το επικοινωνιακό παιχνίδι με μαεστρία και συσπείρωσε τον κόσμο. Μια ολόκληρη πόλη συζητούσε για αυτό το παιχνίδι. Το Αλκαζάρ γέμισε και θύμισε ένδοξες εποχές. Το αποτέλεσμα όμως απογοήτευσε και προβλημάτισε. Η ΑΕΛ έφυγε ηττημένη στο πρώτο και τόσο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, στο μόνο παιχνίδι που θα μπορούσε με νίκη να «ασφαλίσει» την υποφαινόμενη υγεία της ομάδας και να της δώσει τεράστια δόση ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Αγωνιστικά, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε νωχελική, χωρίς συνοχή και «χαμένη» μέσα στις τέσσερις γραμμές. Ο νευραλγικός χώρος του κέντρου «φορτώθηκε» με πολλά χρόνια. Η επιθετική γραμμή αν και υπεροπλισμένη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασσική φάση για γκολ. Η γκρίνια πολλή, η ανησυχία περισσότερη. Η διοίκηση της ομάδας θεώρησε υπεύθυνο τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Με συνοπτικές διαδικασίες (με email και με ανάρτηση στο Facebook αντίστοιχα), ο Γιάννης Αλεξούλης και ο Αλέκος Βοσνιάδης απολύθηκαν, ενώ τον ίδιο δρόμο πήρε απόψε ο κ. Δημήτρης Καπετανόπουλος. Στη θέση του προπονητή ήρθε ένας παλιός γνώριμος, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, για τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Όλοι λίγο πολύ θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε η πρώτη του θητεία και για αυτόν ακριβώς το λόγο η επιστροφή του θεωρήθηκε έκπληξη... «Εκεί που φτύνεις, μη γλύφεις μετά» λέει ο λαός, αλλά δε νομίζω να έχει νόημα να σχολιάσω περαιτέρω το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς όλα πλέον είναι επαγγελματικά. Προπονητικά πάντως ο Παναγόπουλος είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει τώρα. Για αρχή, έχει επωμιστεί το βάρος της επαναφοράς του καλού κλίματος στην ομάδα, το οποίο χάθηκε μετά τις σπασμωδικές διοικητικές κινήσεις, με αφετηρία την τελευταία ευκαιρία να «ξεπλύνουμε» την τιμή μας στον επαναληπτικό στο Βόλο κι έπειτα να οδηγήσει έτοιμη την ομάδα για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και να «σφραγίσει» από νωρίς τη σίγουρη διαδρομή και τον αυτονόητο προορισμό...

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia