Η ανάγκη να στραφούν τα παιδιά στον αθλητισμό!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

TsirbaTreximoTo rockngoal.com.gr, καλωσορίζει στην οικογένεια του την Μαρία Τσίρμπα. Μία σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ μας, που ελπίζουμε να σας «γεμίσει» με σκέψεις μέσα από τα άρθρα της, τα οποία θα κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς από ότι έχετε συνηθίσει σε αυτόν τον ιστότοπο.

(Rockngoal Page - Rockngoal Profile)

Πιο συγκεκριμένα, στη στήλη της πρώην Ελληνίδας πρωταθλήτριας των μεγάλων αποστάσεων, θα διαβάζουμε θέματα τα οποία θέλουν να αναδείξουν τρόπους για να ξεφύγουμε από τα πρότυπα της εποχής (τηλεόραση - ανθυγιεινό φαγητό κλπ), αλλά και άρθρα τα οποία θα είναι συμβουλευτικά για όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε αναλυτικά το πρώτο θέμα της Μαρίας Τσίρμπα, στο οποίο μας αναλύει μέσα σε λίγες λέξεις, πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί από μικρή ηλικία να ασχολείται με τα ομαδικά ή τα ατομικά αθλήματα...

- Πριν πολλά χρόνια το παιχνίδι στις αλάνες προσέφερε άσκηση χαρά και διασκέδαση στα παιδιά. Σήμερα οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Για αυτό η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα είναι αναγκαία διότι δίνει την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να συνηθίσουν σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό,έχει σημαντικά οφέλη, καθώς προστατεύει τα παιδιά από την παχυσαρκία και τη γνωστή παγίδα του τρίπτυχου (καναπές – τηλεόραση – ηλεκτρονικά), μειώνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας στην πορεία της ζωής των ανθρώπων, και βοηθά στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών.

Επιπρόσθετα γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, καθώς συμβάλλει σε μια κοινή προσπάθεια σε έναν κοινό στόχο. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι το παιδί, μέσα από τον αθλητισμό, αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται τόσο την επιτυχία όσο και την αποτυχία και θα δομήσει σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητάς του.-

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia