Τα θετικά και τα αρνητικά όλα σε μία ζυγαριά!

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ael arena

Στις 17 Ιουλίου του 2013 το κείμενο με τον τίτλο: «Θα γυρίσει ο τροχός και το κατεστημένο θα σπάει ακόμη μια φορά», ήταν ένα από τα λίγα -αν όχι το μοναδικό- δημοσίευμα μου στο rockngoal.gr, που περιείχε οπαδικά «ψήγματα», καθώς δεν άντεχα να βλέπω την ΑΕΛ με υλικό που δεν έφτανε ούτε για ομάδα μπάσκετ και ήθελα μέσα από αυτό, να δώσω «κουράγιο» στον κόσμο (σ.σ. ακόμη και σε μένα) γιατί κανένας μας δεν ήξερε τότε τι θα ακολουθούσε μέχρι την Γ. Σ. που όλοι είδαμε το αποτέλεσμα της.

Του Κυριάκου Αποστόλου

Πέραν αυτού του κειμένου, η γενικότερη τακτική μου είναι, να σιωπώ, παρατηρώντας όλες τις εξελίξεις, κάνοντας ρεπορτάζ και την κατάλληλη στιγμή να επέμβω για να παραθέσω την δημοσιογραφική πλευρά – άποψη και όχι να προβώ σε μία βεβιασμένη κίνηση που ίσως με «βγάλει» από τον «δρόμο» που έχω επιλέξει να πορεύομαι. Έτσι λοιπόν, έπραξα και τον τελευταίο καιρό που δεν είχα καταθέσει προσωπική άποψη (σ.σ. υπάρχει διαφορά με τα ρεπορτάζ που αναφέρουν το όνομα μου) στα θέματα που «βασανίζουν» την ΑΕΛ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, γιατί όλα έχουν την σημασία τους:

1) Στην πρώτη συνέντευξη του Βαγγέλη Πλεξίδα στο ξενοδοχείο Imperial (8/8/2013), προτού μπει στην διαδικασία των εκλογών, καταλάβαμε όλοι, ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο, εγωκεντρικό, με παρορμητικότητα σύμφωνα με τα λεγόμενα του, που όμως ενδιαφέρεται έμπρακτα και έχει τα χρήματα να «τρέξει» την χρονιά της Γ΄ Εθνικής (... κι όχι μόνο) την ΑΕΛ.

2) Στην «ιστορική» Γ.Σ. και την «μονομαχία» των τριών, ο Πλεξίδας, έπειτα από ψηφοφορία των μελών της Ερασιτεχνικής (σ.σ. μιλάμε για οπαδούς του συλλόγου) και «πάσο» του Κιούση (καθώς για μία ψήφο δεν είχε συμπληρωθεί το 51%), ανέλαβε το δύσκολο έργο να αποτελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου, με σκοπό να οδηγήσει την ΑΕΛ σε επιτυχίες.

3) Έπειτα από την εκλογή του, όλοι περιμέναμε να «στήσει» ένα αξιόλογο σύνολο σε όλα τα επίπεδα που θα πρωταγωνιστήσει, κάτι που έπραξε, προσλαμβάνοντας ανθρώπους από τη Λάρισα σε πόστα «νευραλγικά» για μία ΠΑΕ, φέρνοντας Γενικό Διευθυντή από τον Αστέρα Τρίπολης με πείρα και πραγματοποιώντας, μεταγραφές αξίας και ουσίας (σ.σ. με μία εντυπωσιασμού) που μπορούν να σταθούν όχι μόνο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλά και στην Football League την επόμενη χρονιά.

4) Στη πρώτη προπόνηση της χρονιάς, ο κόσμος εμφανίζεται συσπειρωμένος και με όρεξη για «τρέξιμο στα χωριά» που σε κατά ένα μεγάλο βαθμό αγωνίζεται η ΑΕΛ φέτος. Ο λόγος; Επειδή βλέπει εκ νέου την «βυσσινί» φανέλα στο «χορτάρι», να αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Κι εκεί όμως, εμφανίζεται ο παρορμητικός χαρακτήρας του Βαγγέλη Πλεξίδα, που με διάφορες εκφράσεις (σ.σ. κάπως σκληρές) προσπαθεί να υποβαθμίσει τον προκάτοχο του, κυρίως στον τρόπο χειρισμού των διαιτητών.

5) Φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο πριν τις επίσημες υποχρεώσεις... Η Προετοιμασία της ΑΕΛ δεν πραγματοποιείται στη Σαμαρίνα ή τα «τρία-πέντε» πηγάδια αλλά στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου, όπου οι «βυσσινί» είχαν ταξιδέψει το 2011 με τον Κρις Κόουλμαν στο «τιμόνι» τους. Εκεί, παρακολουθούμε ως rockngoal.gr, μία από τις καλύτερες προετοιμασίες της, τα τελευταία χρόνια, με επίπεδο, με σκοπό την αφομοίωση του κυρίαρχου ποδοσφαίρου που ταιριάζει στην ΑΕΛ και με έναν προπονητή που είχε όραμα και άρμοζε στην λογική της διοίκησης.

6) Στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΛ, παρατηρούμε ότι, οι Λαρισαϊκές επιχειρήσεις επέστρεψαν (!!!) και στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια, γεμίζοντας το Αλκαζάρ με διαφημιστικές πινακίδες, κάτι που αποτελεί κατόρθωμα της τωρινής ηγεσίας.

7) Τον Οκτώβριο κι ενώ η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, εγκαινιάζονται τα ομολογουμένως εντυπωσιακά γραφεία της, στην οδό Κύπρου, εκεί όπου στεγάζονταν η Πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Μία κίνηση που ναι μεν δείχνει την όρεξη των υπεύθυνων για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, αλλά θεωρείτε λίγο «too much» (σ.σ. και όχι άδικα), από τη στιγμή που έχει μείνει πίσω η υπόθεση κυρίως του προπονητικού κέντρο και δεύτερον του AEL FC ARENA.

8) Από τα τέλη του Οκτώβρη αρχίζουν οι πρώτοι «τριγμοί» στο οικοδόμημα που «χτίστηκε» μέσα σε χρόνο Dt, αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα, ο χρηματοδότης της ΑΕΛ, έρχεται σε μερική ρήξη με τον κ. Παναγόπουλο... Από τότε, ακόμη περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια για εκείνη τη βραδιά... αν και οι «κακές γλώσσες», λένε, πως υπήρξε άρνηση στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού που εξασφάλιζε την παραμονή Παναγόπουλου και την εξόφληση του μέχρι τέλους.

9) Στις αρχές Νοεμβρίου, απομακρύνεται εν μία νυκτί, ο γυμναστής Κώστας Λιάπής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (σ.σ. ξενύχτι στα μπουζούκια με ποδοσφαιριστή), η ομάδα προετοιμάζεται, μέσα σε αναστάτωση και μερικές ημέρες μετά, επιστρέφει στο δυναμικό, για το παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, με την ΑΕΛ εν τέλει να ηττάται με 1-0 και να «ακούγονται» πολλά.

10) Το ίδιο απόγευμα, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, δηλώνει την επιθυμία να αποχωρήσει για την αγωνιστική εικόνα του συνόλου στο παιχνίδι με τους «πράσινους» και κανείς από την διοίκηση δεν κάνει την κίνηση να κρατήσει έναν προπονητή που έφτιαξε με «μαεστρία» (μέσα σε «στενά» χρονικά περιθώρια) μία ομάδα που απέδιδε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε ότι οι άνθρωποι που τον επέλεξαν έλεγαν έξω από το ξενοδοχείο «Διόνυσος» μετά την εκλογή τους, ότι συμφώνησαν με έναν από τους καλύτερους νεαρούς προπονητές από την Super League.

11) Έπειτα από την απομάκρυνση του Παναγόπουλου, υπήρχαν αντιρρήσεις και αυξήθηκαν με την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γιώργου Βαζάκα που λίγους μήνες νωρίτερα, «φασκέλωνε» τους φίλους της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA (σ.σ. άσχετα αν ο ίδιος το αρνείται) όντας προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου. Λαμβάνοντας υπόψιν τον ξεσηκωμό των οπαδών, ΕΥΤΥΧΩΣ, ακύρωσαν τη συμφωνία (αποτελεί ρεκόρ πρόσληψης και απόλυσης τεχνικού) που θα δίχαζε μία ολόκληρη πόλη. Ο Γιώργος Στράντζαλης ανέλαβε και παραμένει έως και σήμερα, παρόλο που η καρέκλα του έτριζε (σ.σ. έστω και λίγο) μετά τις εμφανίσεις με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, την Κοζάνη (Κύπελλο) και τον Αγροτικό Αστέρα (Κύπελλο).

12) Πάει ο «ταραχώδης» Νοέμβριος, με τον Δεκέμβριο (σ.σ. μήνας Χριστουγέννων) να μην φέρνει ως «γιορτινό δώρο» την ηρεμία στην ομάδα και σε όλους μας. Στις 11/12 ο Ινάσιο Πιά αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ, λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε στο πόδι και τα... ψυχολογικά (σ.σ. όπως άφηναν να περάσει προς τα έξω) που του δημιούργησε αυτός ο τραυματισμός. Εδώ, θα συμφωνήσω με δημοσίευμα συναδέλφου, που τόνισε ότι το λάθος ξεκίνησε τον Αύγουστο, εφόσον εκείνοι που τον επέλεξαν γνώριζαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κανένας στη Λάρισα, δεν ήθελε να συναντήσει νέα περίπτωση Γκέρεμι ή Λοράν Ρομπέρ. Στην ΑΕΛ χρειάζονταν και χρειάζονται κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού...

13) Τέσσερις μέρες αργότερα «σκάει» το «θέμα» με τον νεαρό Δημήτρη Τζουμάκη, που είχε παράπονο γιατί δεν αγωνίζεται έστω ως αλλαγή σε μερικά παιχνίδια. Οφείλω να παραδεχτώ, πως από την διοίκηση χειρίστηκαν καλά το θέμα (σ.σ. όπως όλα δείχνουν) , έτσι ώστε, να μην αποχωρήσει ο «μικρός», που η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας διατηρεί ένα μέρος των δικαιωμάτων του. Σε κάποια ματς, όντως μπορεί να πάρει ευκαιρίες, ωστόσο το επιτελείο, πρέπει να διαχειρίζεται την ψυχολογία ενός παιδιού που έχει υψηλούς στόχους και απογοητεύεται εύκολα σε έναν αποκλεισμό από την 18άδα, αλλά και τους «εξωγενείς» παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την διάθεση του παίκτη.

14) Το 2014 «μπαίνει» στις ζωές μας, ωστόσο, οι λάθος χειρισμοί δεν σταματούν (ούτε καν μειώνονται), καθώς στις 22/1, η ΑΕΛ αναδεικνύεται ισόπαλη στην αναμέτρηση κυπέλλου (εντός έδρας) με τον Αγροτικό Αστέρα και ο χρηματοδότης της ΑΕΛ εισχωρεί στο γήπεδο, με σκοπό να «επιτεθεί» στον διαιτητή για τα ομολογουμένως «φαλτσοσφυρίγματα» του. Γνωρίζουμε όλοι, ότι ο κ. Πλεξίδας, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του θεσμού (σ.σ. λογικό) που «φτιάχτηκε» για την ΑΕΚ, αυτό όμως δεν αναιρεί ότι η αντίδραση του (σ.σ. υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο διπλωματικοί) ήταν εσφαλμένη και δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να εξελιχθεί στο κατηγορητήριο.

15) Το τελευταίο και πιο «λεπτό» ζήτημα, ξεκινάει στις 26 Ιανουαρίου, όταν ο Ηλίας Κυριακίδης δεν ξεκινάει βασικός με τον Κάστορα και μπαίνει αλλαγή στο 74΄ ενώ το σκορ βρίσκονταν στο 4-0, όλοι αναρωτηθήκαμε, σε τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση... Λίγες ώρες αργότερα, μας λύνεται η απορία, επειδή ο Ηλίας Κυριακίδης, ξαφνικά, δεν υπολογίζεται από τους αρμόδιους και είναι ελεύθερος (!!!) να ψάξει ομάδα (στις 27/1) για να συνεχίσει την καριέρα του. Στις τάξεις την ΑΕΛ επικρατεί ταραχή, καθώς, δεν «βγαίνει» ένα «κοινό» αίτιο αποπομπής του ποδοσφαιριστή, με τις εκδοχές να είναι τρεις.
α) Αγωνιστικοί λόγοι
β) Πειθαρχικό παράπτωμα
γ) Πρόβλημα στη μέση.

α) Την πρώτη εκδοχή εν μέρει μπορώ να τη δικαιολογήσω γιατί η απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια ήταν πεσμένη (σ.σ. όχι ότι η υπόλοιπη ομάδα ήταν στο ζενίθ της), την δεύτερη και την τρίτη, σχεδόν τις αποκλείω, γιατί (;;;)

β) Λοιπόν, λόγω της «δίψας» μου για το επάγγελμα που υπηρετώ, την σεζόν 2007-08, βρισκόμουν στα δημοσιογραφικά θεωρία για να παίρνω «γεύση» από τον χώρο του (μελλοντικού τότε) επαγγέλματος που ακολουθώ. Πολλές φορές κατέβαινα στα αποδυτήρια, εκεί έτυχε να γνωρίσω τον Κυριακίδη και μερικές φορές, «ανοίγαμε» μικρής διάρκειας κουβέντα, για τα αγωνιστικά και μη... θέματα, οφείλω να πω, πως ήταν από τους μοναδικούς (σ.σ. χωρίς να θέλω να προσβάλω άλλους ποδοσφαιριστές), που μπορούσα να ανέβω επίπεδο στη συζήτηση, λόγω της μόρφωσης και του χαρακτήρα που διέθετε. Πολλοί θα βιαστείτε να πείτε: «έλα μωρέ έχουν προσωπικές σχέσεις και τα λέει αυτά», θα σας απαντήσω το εξής: «Το κάθε μέλος της ΑΕΛ το συμπεριφερόμουν-συμπεριφέρομαι με τον σεβασμό που του αρμόζει, πρώτον γιατί, τιμάει την στολή με το έμβλημα στο στήθος, που «αγαπώ από παιδί» (σ.σ. το εννοώ δεν είναι σαν τις δηλώσεις που κάνουν οι νέες μεταγραφές κάθε ομάδας) και δεύτερον γιατί, με σεβασμό «κτίζει» ένας νέος δημοσιογράφος το μελλοντικό προφίλ του, στον εργασιακό του αλλά και στον κοινωνικό του χώρο. Το κακό με μένα είναι, ότι προσπαθώ να έχω άποψη για όλα (σ.σ. είναι διαφορετικό από το ξερόλας) και αρκετές φορές να την εκφράζω... Για να μην πλατειάζω άλλο, δεν πιστεύω ότι άλλαξε κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο από τότε έως την φετινή σεζόν που ντύθηκε εκ νέου στα «βυσσινί».

γ) Τέλος, η τρίτη εκδοχή, «ακυρώθηκε» από μέλος του ιατρικού επιτελείου, που επικοινώνησα τις προηγούμενες ημέρες, αφού, μου τονίστηκε χαρακτηριστικά, ότι ο παίκτης έχει πάρει το «ΟΚ» για προπονήσεις και αγώνες εδώ και ένα μήνα...
ΠΡΟΣΟΧΗ: Και το «ΟΚ» να μην έπαιρνε, ο Κυριακίδης, και ο κάθε Κυριακίδης, ένας σύλλογος με ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους δεν είναι πρέπων να «πετάει έξω», με αυτόν τον τρόπο, ένα μέλος που ο ίδιοι πίστεψαν και «έχτισαν» πάνω του, στην αρχή της σεζόν... Ένας ποδοσφαιριστής σου που υποφέρει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι χρέος σου να τον στηρίξεις... Δηλαδή, οι διοικούντες της Μπάγερν που κοντεύουν να ξεχάσουν... αγωνιστικά, τον Χόλγκερ Μπατστούμπερ βλέπετε εσείς να τον «απαξιώνουν» ή να τον «πετάνε» στην άκρη; Εδώ, στηρίζουν ακόμη, τον Μπρένο, που έχει ψυχολογικά προβλήματα και έκαψε το ίδιο του το σπίτι, με ανθρώπους μέσα σε αυτό... Αυτή όμως είναι η διαφορά... η νοοτροπία που «κουβαλάει» η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγόντων/προπονητών κλπ, διαφέρει πολύ με εκείνη των αντίστοιχων εξωτερικού.

Υ.Γ. Στα θετικά της τωρινής εποχής συγκαταλέγονται επίσης τα εξής:
-) Μεταγραφές που δίνουν την δυνατότητα στον κ. Στράντζαλη να έχει αξιόλογες εναλλακτικές και να μην έχει «ανάγκη» συνεχώς τους ίδιους.
-) Πληρωμές ποδοσφαιριστών στην ώρα τους (σ.σ. σύμφωνα με μαρτυρίες).
-) H θέληση και η διάθεση που υπάρχει για την σύσταση νέας ΠΑΕ και το «τρέξιμο» αυτής.

-) Στήσιμο νέας μπουτίκ στο κέντρο της πόλης.
-) Προσκλήσεις στα σχολεία.
-) Στήριξη Ιδρυμάτων ή εκδηλώσεων που έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
-) Μέρες αιμοδοσίας (Διοργανώστε και μία για την Μαρία Κολoκουρη (Tristessa) των Astarte.
-) Μέρες χαράς για μικρούς και μεγάλους σε κεντρική πλατεία και Citystore
-) Διεξαγωγή των ματς στο Αλκαζάρ, (σ.σ. δεν αξίζει στους φετινούς αντιπάλους να «πατάνε» το «χορτάρι» του AEL FC ARENA, όπως επίσης, ούτε έχει αξία η καταβολή των οικονομικών απαιτήσεων της ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε, βάσει της κατηγορίας που παίζει η ΑΕΛ.
-) Η λύση συμβολαίων των: Κόιτς, Ανδριόπουλο και Βοσκόπουλο.
-) Η παραμονή του Χάρη Γεωργούλα στο πόστο του εκπρόσωπου τύπου.
-) Η επιστροφή της Δήμητρας Βασιλάκου, με γνώμονα τα αποτελέσματα της στο τμήμα marketing.

Υ.Γ. 1: Στα αρνητικά της τωρινής εποχής συγκαταλέγονται και τα εξής:
-) Η νέες παρορμητικές κινήσεις για την άμεση διεξαγωγή Γ.Σ. 
-) Η λύση συμβολαίου με τον Κώστα Πάνο και η επιστροφή του, που μοιάζει περισσότερο σε περιφερόμενο παιδάκι, παρά σε παίκτη που υπολογίζεται.
-) Η συζήτηση στο Imperial που έφερνε περισσότερο σε παρωδία.
-) Η παρατυπία με το μαρκαδοράκι... στα εισιτήρια.
-) Ο «μηδενισμός» στην άποψη των οργανωμένων οπαδών.
-) Η φράση... «Η ΑΕΛ διανύει την καλύτερη πορεία στην ιστορία της». (σ.σ Στην τρίτη ερασιτεχνική (σ.σ. πλέον) κατηγορία αναγκάζεται να παίζει η ομάδα, με βάση το ηθικό βάρος της φανέλας, περιμένεις απλά να περάσει αυτή η χρονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες).
- Η σκέψη στην Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου (σ.σ. αν υπάρχει) να αφήσει στα «κρύα του λουτρού» την ομάδα λίγο μετά τη μέση της σεζόν.

Υ.Γ. 2: Ούτε «κρύο» ούτε «ζέστη»:
-) Η αφισοκόλληση στους δρόμους της πόλης

Υ.Γ. 3: Αναμονή για... 
-) Άμεση λύση του θέματος του προπονητικού κέντρου.
-) Επιστροφή στο AEL FC ARENA.

Y.Γ. 4: Οι οπαδοί της ΑΕΛ έχουν άποψη στα τεκταινόμενα...
-) Μη ξεχνάμε, χωρίς αυτούς, η ομάδα θα έπαιζε σε άδεια ή μόνο εχθρικά γήπεδα.
-) Υπήρχε σοβαρή περίπτωση η Λάρισα να μην έβλεπε ποτέ το AEL FC ARENA (μαζεύτηκαν υπογραφές).
-) Έγιναν «τιτάνιες» προσπάθειες (σ.σ. επιτυχημένες αποδείχτηκαν), για να μην περάσει το «μόρφωμα» ΑΕΛ - Βέροια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αυτό το κείμενο, δεν γράφτηκε με κανένα «δόλο», απλά παραθέτω κάποια γεγονότα – πράξεις και ασκώ κριτική. Σκοπός μου είναι, να αναδείξω τα θετικά και τα αρνητικά από τον Ερασιτέχνη μέχρι τη Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου, για να θυμηθούν οι «παλιοί» και να μάθουν οι νέοι...

Άλλωστε, εγώ προσωπικά, δεν θα κρίνω κανένα αποτέλεσμα για το μέλλον αυτού του ιστορικού σωματείου του ελληνικού ποδοσφαίρου, απλά βρίσκομαι εδώ για να κάνω δημοσιογραφία - αρθρογραφία και όχι δημοσιοκαφρία!

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia