Κανένας πάνω από το συλλογικό καλό... όσο ποιοτικός κι αν είναι!

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ael2110

Ο Ινάσιο Πιά ήταν ο ποδοσφαιριστής που καλωσόρισε το rockngoal.gr στις 22 Αυγούστου με αποκλειστικές δηλώσεις μετά την πρώτη προπόνηση των «βυσσινί» για την σεζόν που διανύουμε.

Του Κυριάκου Αποστόλου

Πολύς κόσμος, μαζί τους κι εγώ, περίμενα να τον δω να αγωνίζεται με τα «βυσσινί», ωστόσο πέρασαν αρκετές μέρες, μήνες και τελικώς αγωνίστηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013 για δεκαπέντε λεπτά με τον Εθνικό Φιλιππιάδας για το κύπελλο της Γ΄ Εθνικής. Η αλήθεια είναι, ότι εκεί, έδειξε πόσο ποιότητα μπορεί να προσθέσει στο ρόστερ της Λάρισας, κυρίως για την επόμενη χρονιά που αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, ο σύλλογος θα βρίσκεται στην Β΄ Εθνική.

Τονίζω την Β΄ Εθνική, καθώς θεωρώ ότι, πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα δίχως να παίξει μπάλα κι αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να αγωνιστεί σε πολλά ενενηντάλεπτα την σεζόν που τρέχουμε σε γήπεδα κάκιστης κατάστασης και με ομάδες που «βαράνε» στο ψαχνό.

Έτσι λοιπόν, έρχομαι στη θέση των διοικούντων της ΑΕΛ που αναρωτήθηκαν (σ.σ. φυσιολογικά), γιατί ο Ιταλοβραζιλιάνος να έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια (σ.σ. μη πω το μεγαλύτερο) της φετινής Λάρισας, σε μία κατηγορία που ο ίδιος δεν έχει προσφέρει έως τώρα, όσα ο Γκούρτσας και ο Στεφανίδης; Αναπόφευκτα το μυαλό εκείνων που διαχειρίζονται τα οικονομικά του σωματείου, πήγε στη μείωση των αποδοχών του, έστω κι κατά ένα μικρό ποσοστό, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα ιστοσελίδας συναδέλφου.

Η απόφαση αυτή, με βρίσκει σύμφωνο, αφού αν δεν συμβεί ίσως υπάρξει πρόβλημα στα αποδυτήρια, κι δεύτερον με αυτά τα χρήματα που έδωσαν στον Πιά, θα μπορούσαν να αποκτήσουν έναν παίκτη έτοιμο και «γνώστη» των κατηγοριών και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μου πείτε, αυτόν απέκτησαν κι τον πίστεψαν, ΟΚ, αλλά κανένας δεν μπαίνει πάνω από το συλλογικό καλό και όλοι πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες που επικρατούν κι να αμείβονται σύμφωνα με αυτά που προσφέρουν.

Τέλος, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, για το αν θα είναι καλό να κρατήσει η διοίκηση της ΑΕΛ έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Ινάσιο Πιά στο ρόστερ της, η απάντηση θα είναι θετική, αρκεί ο ίδιος να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του (σ.σ. που από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό) και τις φοβίες που μπορεί να του δημιουργηθούν από τις ενοχλήσεις που ίσως να νιώθει κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η ποιότητα του, για τα ελληνικά δεδομένα είναι καλή, αν φανταστείτε ότι κάνουν καριέρα παίκτες τύπου... 'Ιμπε (σ.σ επιθετικός του Άρη).

Υ.Γ. Δίχως αμφιβολία παίκτης «κλειδί» των τελευταίων αγωνιστικών, εκτός από τους δύο επιθετικούς (Γκούρτσας – Στεφανίδης) είναι ο Δημήτρης Πλιάγκας που με τις εμφανίσεις του, προσφέρει ουσιαστικές λύσεις - ασίστ από τα άκρα, αλλά και ταραχές στις αντίπαλες άμυνες.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia