«Μία πόλη που «διψά» αλλά στερείται»...

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ethnikh

Λάρισα... Μία πόλη στο κέντρο της Ελλάδας, σχετικά «μικρή» αλλά θαυματουργή!

Του Κυριάκου Αποστόλου
(Rockngoal Page - Rockngoal Profile - Facebook Profile)

Η Θεσσαλική πρωτεύουσα, σίγουρα δεν συγκρίνεται σε μέγεθος με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Πάτρα, ωστόσο μιλάμε για μία πόλη που έχει γεννήσει σπουδαίους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος (Καραπιάλης, Βαλαώρας, Μητσιμπόνας κ.α.), αλλά και του παρόντος (Γκέκας, Μόρας, Κολοβέτσιος κ.α), που είχαν στελεχώσει ή στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Μέσα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές αλλά και άλλους που δεν αναφέραμε, ο κόσμος της Λάρισας, έχει «λατρέψει» το ποδόσφαιρο, όπως και το «καμάρι» του, την ΑΕΛ, που βρίσκεται διαχρονικά «ψηλά» σε αυτό, έχοντας κάτι μοναδικό. Εμείς, δεν θα σταθούμε στο «πρόβλημα», της ΑΕΛ που δεν αγωνίζεται στο AEL FC ARENA, κάτι που μάλλον θα λυθεί σύντομα, αλλά σε αυτό των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Η Λάρισα είχει να χαρεί την «Γαλανόλευκη» του ποδοσφαίρου, ακριβώς 4 χρόνια και 5 μήνες (9/2/2011), από την τελευταία φορά που έπαιξε η Ανδρών κόντρα στον Καναδά (1-0) σε φιλικό ματς όπου τιμήθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της χώρας, μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο AEL FC ARENA.

Μετά από τόσο καιρό, ήρθαν τα «πιτσιρίκια» για να ζωντανέψουν και πάλι το «ελληνικό χρώμα» στο συγκεκριμένο κομμάτι, σε μία πόλη που διέψευσε τους... πάντες με την παρουσία της, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, παρόλο που ζούμε σε μία εποχή που αρκετός κόσμος είναι «τρομοκρατημένος» από τις πολιτικές εξελίξεις. Θα μου πείτε, μα, τα εισιτήρια του Euro U-19 ήταν δωρεάν... Ε ΚΑΙ; Ξέρετε αρκετά γήπεδα που θα γέμιζαν με 13.000 φίλους του ποδοσφαίρου, μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε εποχές που «Βασιλεύει» η κατήφεια στον Έλληνα και περιμένει από μία νεοσύστατη κυβέρνηση να του «μοιράσει» λίγη ελπίδα για το μέλλον;

Η απάντηση είναι όχι, ο κόσμος της Λάρισας λοιπόν, απέδειξε  περίτρανα πως μπορεί να σταθεί «δίπλα» σε σπουδαίες διοργανώσεις, για παιχνίδια της Εθνικής ομάδας (σ.σ. και όχι μόνο) σε όλες τις ηλικίες και γενικά ότι ξέρει να στηρίζει ότι «ποιοτικό», σε αθλητικό επίπεδο «έρχεται» κοντά του, ακόμη και αν αυτό δεν είναι ένας τελικός μίας διεθνούς διοργάνωσης, που ξέρει ότι θα διεξαχθεί δίπλα του, σε ένα μικρότερο γήπεδο και σίγουρα μπροστά σε ένα κοινό με λιγότερο «πάθος» από εκείνο.
Μήπως λοιπόν, να «πέσει» ξανά στο «τραπέζι», η μερική αποκέντρωση για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, αλλά και των αθλητικών γεγονότων που συνωστίζονται στην Αθήνα; Την απάντηση τη δώσατε ΗΔΗ εσεις...

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia