Το μεταγραφικό «παζάρι» με «άρωμα» Λαρισαϊκό

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

generic

Πολλές και εντυπωσιακές οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων του νομού μας στο μπάσκετ, που έχουν βάλει πλώρη για κάτι καλό και την φετινή χρονιά.

Του Βασίλη Σιώκα
(Rockngoal Page - Rockngoal Profile - Facebook Profile)

Το μπάσκετ της Λάρισας πέρασε πολλές δύσκολες και άσχημες καταστάσεις αλλά τα τελευταία χρόνια επέστρεψε δυναμικά στην ζωή του φίλαθλου κόσμου. ΓΣΛ, ΑΕΛ και Ερμή Αγιάς έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου, με την μια επιτυχία και την μία άνοδο να διαδέχεται την άλλη. ΑΕΛ και ΓΣΛ θα κοντραριστούν για μια ακόμα χρονιά αυτή την φορά όμως στα παρκέ της Α2. Η «βυσσινί» ομάδα ενισχύθηκε κατά την περίοδο του καλοκαιριού με παίκτες όπως οι Παπαχρήστος, Τσιλούλης, Δεληγιώργης και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο. Ο ΓΣΛ με νέα πλέον διοίκηση, παίκτες και προπονητές καλείται να αφήσει πίσω του μια περίεργη χρονια και να κάνει μια νέα αρχή, το μόνο σίγουρο είναι πως έχει τις βάσεις. Η μεγάλη επιστροφή του Γκιουλέκα και Δέσπου μαζί με την εμπειρία του Νίκολιτς και Κονδυλόπουλου θα δώσει έναυσμα στους «πράσινους» για μια αξιόλογη πορεία. Εντυπωσιακές επίσης ήταν και οι κινήσεις του Ερμή Αγιάς που κράτησε τον βασικό κορμό, μαζί με τον μεγάλο «αστέρα» Νέστορα Κόμματο, ενώ οι νεοαποκτηθείς Τσιαμπαλής, Τριανταφύλλου και Βαβάτσικος θα κάνουν την διαφορά στους «κυανόλευκους» που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα «αλώνια» της Β' Εθνική.

Οι πορείες των ομάδων τα τελευταία χρόνια:

2016-2017 ΓΣΛ-ΑΕΛ Α2 Εθνική, Ερμής Αγιάς Β' Εθνική
2015-2016 ΓΣΛ-ΑΕΛ Β' Εθνική, Ερμής Αγιάς Γ΄ Εθνική
2014-2015 Φοίνικας Β' Εθνική, ΑΕΛ Γ' Εθνική, Ερμής Αγιάς Α1 ΕΣΚΑΘ 

Ενδεικτικά οι μετακινήσεις παικτών ανάμεσα στις ομάδες της Λάρισας:

Καλαθοσφαιριστές Περσινή ομάδα  Νέα ομάδα
Δημήτρης Κονδυλόπουλος ΑΕΛ ΓΣΛ
Γιάννης Παπαχρήστος ΓΣΛ ΑΕΛ
Στέργιος Τσιαμπαλής ΓΣΛ Ερμής Αγιάς
Δημήτρης Νταλός ΓΣΛ Ερμής Αγιάς
Γιάννης Βαβάτσικος ΓΣΛ Ερμής Αγιάς

Αναλυτικά τα ρόστερ των ομάδων:

Ερμής Αγιάς (Γιασάρης): Βαβάτσικος, Τσαμπαλής, Τριανταφύλλου, Κόμματος, Γκανέτσας, Χαλκιάς, Περρωτής, Γούλας, Αγαπίου, Νταλός, Μηλιώνης, Φαρμάκης Β., Φαρμάκης Θ., Ριζούλης

ΓΣΛ (Μπουλιάκης): Κούτρας, Νίκολιτς, Σπανούλης, Μπέμπης, Τσούμας Γ, Τσούμας Σ, Κονδυλόπουλος, Τσουράκης, Γκιουλέκας, Τόζιος, Σπυρόπουλος, Δέσπος, Τέλιος, Χανέλι, Γουμενόπουλος, Χαιρετίδης.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Δεληγιώργης, Σαριμπαλίδης, Τσιλούλης, Κουβελάς, Μπεχλιβάνος, Πολίτης, Καρατάσιος, Κουτίνας, Παπαχρήστος, Σταμπουλής, Τσούτσος, Μαλτέσιος, Φιλιππόπουλος, Θορστέινσον

Όσο αφορά τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων, η Α2 όπου θα συμμετάσχουν μετά από πολλά χρόνια δυο Λαρισινές ομάδες, ΓΣΛ και ΑΕΛ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Ενώ, η Β' Εθνική που έχει εκπρόσωπο τον Ερμή Αγιάς θα πραγματοποιηθεί την επομένη.

DiogenisAcademy

Siourasnew

Lautre creperie

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia