«Σύντομα θα τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας»

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

zeca

Ανυπόμονος να αποκτήσει και τυπικά την ελληνική υπηκοότητα και το 2017 να γίνει διεθνής δηλώνει ο Κάρλος Ζέκα μιλώντας στην πορτογαλική O Jogo. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δήλωσε ευγνώμων στο «τριφύλλι» και την-πλέον-δεύτερη πατρίδα του για την ώθηση που έδωσαν στην καριέρα του και εμφανίζεται έτοιμος όχι μόνο να φορέσει τη γαλανόλευκη, αλλά να τραγουδήσει και τον εθνικό ύμνο τον οποίο μαθαίνει.

Αναλυτικά ο Ζέκα μίλησε για:

-τη διαδικασία ελληνοποίησής του: «Στις 9 Νοεμβρίου πέρασα από εξετάσεις. Έπρεπε να δείξω ότι μιλώ ελληνικά και γνωρίζω την ιστορία της χώρας. Όλα πήγαν καλά και ήδη με ενημέρωσαν ότι πέρασα. Τώρα αναμένω το διαβατήριο. Στο τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα μπορώ να παίξω στην Εθνική Ελλάδας, αν το αποφασίσει ο προπονητής».

-το λόγο του αρέσει η Ελλάδα και γιατί θέλει να εκπροσωπήσει την ελληνική εθνική ομάδα: «Όλα άρχισαν με μια συζήτηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου μου. Μιλήσαμε πολύ και με ρώτησε αν θα σκεφτόμουν να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Απάντησα θετικά, ότι θα ήταν καλή ιδέα. Δεν σκεφτόμουν να φύγω από την Ελλάδα».

-τον αν γνωρίζει τον ελληνικό εθνικό ύμνο: «Ναι, διότι έπρεπε να τον τραγουδήσω, αλλά μόνο το ρεφρέν. Ο ύμνος είναι πολύ μεγάλος! Αν όλα πάνε καλά, αν κληθώ από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, θα τον τραγουδήσω σύντομα για πρώτη φορά».

-το ενδεχόμενο να παίξει κόντρα στην Πορτογαλία: «Θα είμαι αντίπαλος. Προφανώς, θα είναι περίεργο συναίσθημα, αλλά θα εκπροσωπήσω μια χώρα που μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω σε EURO ή σε Μουντιάλ. Όλα όσα έχω σήμερα σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό τα οφείλω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Και αν παίξω κόντρα στην Πορτογαλία, θα κάνω τα πάντα για να την νικήσω».

-το αν θα μείνει στην Ελλάδα μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του: «Θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου ως προπονητής και να παραμείνω στην ομάδα βοηθώντας νέους παίκτες».

DiogenisAcademy

Siourasnew

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia