Στα πιο στημένα πρωταθλήματα του κόσμου η Κύπρος!

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

cyprus 640Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIF Pro). Ένα από τα πλέον θλιβερά συμπεράσματα είναι ότι υπάρχει πολύ σημαντική αύξηση του ποσοστού που αφορά τη χειραγώγηση κυπριακών ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως παρουσιάστηκε από τον παγκύπριο σύνδεσμο ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα με τους πεερισσότερους στημένους αγώνες, με το τρομακτικό ποσοστό του 18,6%, πίσω μόνο από τις Γεωργία, Κονγκό, Καζακστάν και Ζιμπάμπουε!

Παράλληλα στο ερώτημα που έγινε σε ποδοσφαιριστές για το αν γνωρίζουν ή αντιλαμβάνονται έστω έναν αγώνα πρωταθλήματος που είναι χειραγωγημένος, η Κύπρος είναι στη 2η θέση, πίσω μόνο από το Κονγκό, με το 40,5% όσων ερωτήθηκαν να απαντάει καταφατικά!

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα κατέχει ιδιαίτερα ψηλή θέση σε ό,τι αφορά τα προβλήματα πληρωμών (καθυστέρηση ή μη καταβολή). Συγκεκριμένα είναι 12η στον κόσμο κι 8η στην Ευρώπη, καθώς το 55% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη χώρα μας αντιμετωπίζει ανάλογες δυσκολίες.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Γκαμπόν, Βολιβία, Τυνησία, Καμερούν, Μαρόκο, Μάλτα, Τουρκία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Αίγυπτος, Κύπρος, Καζακστάν κι ακολούθως η χώρα μας.

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

BA2017

drogh banner

 

Fotakis Protergia