Χρονιά μετάβασης για τον Φιλαθλητικό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

filathlitikosΗ φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως μεταβατική για τον Φιλαθλητικό. Η ομάδα προέρχεται από υποβιβασμό από την Α1 Εθνική και θέλει να απορροφήσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τους «κραδασμούς» και ταυτόχρονα να θέσει γερές βάσεις για το μέλλον. Με πολλά νέα πρόσωπα (μόνο τέσσερις αθλήτριες από τον βασικό κορμό της περσινής σεζόν συνεχίζουν και φέτος) ο Φιλαθλητικός θα παρουσιάσει ουσιαστικά ένα καινούργιο αγωνιστικό σύνολο, πιο νεανικό, αλλά και φιλόδοξο παράλληλα.

(Rockngoal Page - Rockngoal Profile)

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών της Α2 Εθνικής, το προσεχές Σαββατοκύριακο (ο Φιλαθλητικός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη τη Σταυρούπολη), η ομάδα τέλεσε την Τετάρτη (3/11) στο κλειστό της Νεάπολης τον καθιερωμένο αγιασμό.

Από την πλευρά της διοίκησης, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαβάτσικος, αναφερόμενος στη φετινή χρονιά, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η χρονιά είναι μεταβατική για τον σύλλογο, γιατί προερχόμαστε από έναν υποβιβασμό μετά από μία ιστορική επιτυχία που ήταν η άνοδος στην Α1. Φέτος πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο σύλλογος έχει ενισχυθεί με ορισμένες αθλήτριες από την τοπική αγορά, η ομάδα δηλαδή φέτος απαρτίζεται από γηγενείς αθλήτριες. Εύχομαι η πρεμιέρα της Κυριακής να είναι νικηφόρα. Έχουμε εμπιστοσύνη και στον προπονητή μας και στο έμψυχο υλικό που διαθέτουμε. Οι στόχοι μας είναι να πετυχαίνουμε κάθε αγωνιστική νίκη και κυρίως να έχουμε επιτυχίες στα τμήματα υποδομής».

Για τους στόχους στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνική μίλησε και ο προπονητής Λάμπρος Πράπας λέγοντας πως «για μας είναι μία ιδιαίτερη χρονιά φέτος, μεταβατική, όπως τη χαρακτηρίζει η διοίκηση, το οποίο ενστερνίζομαι κι εγώ. Είμαστε στην Α2 Εθνική και πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ξανά με νεαρές αθλήτριες, στις οποίες μπορώ να δώσω το δικό μου στίγμα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κράμα έμπειρων και νεαρών αθλητριών και είμαι αισιόδοξος για το πρωτάθλημα σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε στα φιλικά παιχνίδια. Βασικός στόχος είναι η παραμονή και φυσικά ό,τι καλύτερο έρθει το κρατάμε. Θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις στον σύλλογο, για να συνεχίσουμε με αξιώσεις τα επόμενα χρόνια».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Δύο από τις έμπειρες αθλήτριες του Φιλαθλητικού, η Ελένη Μπαζιάνα και η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου μίλησαν για τη νέα σεζόν λέγοντας τα εξής:
Ελένη Μπαζιάνα: «Είναι μια καινούργια χρονιά, λίγο διαφορετική, γιατί πέρσι η Α1 ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μας. Φέτος έχουμε ένα κράμα παλιών και νεαρών αθλητριών και θέλουμε να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Είμαστε αισιόδοξες, γιατί υπάρχει και ο ενθουσιασμός των νέων κοριτσιών και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτερες».
Δήμητρα Αναγνωστοπούλου: «Στόχος είναι μία καλή πορεία στην Α2, γιατί η ομάδα ουσιαστικά είναι καινούργια. Μόνο τέσσερις αθλήτριες από την περσινή σεζόν στην Α1 έχουν μείνει. Η ομάδα μας είναι νεανική και αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε χημεία».

Πηγή: «Ελευθερία»

DiogenisAcademy

Siourasnew

paspaliarhs
Eliksiriodiefthinseis
Nook

palaiovivliopwleio

LarissaPoll

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia