Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρόσμπεργκ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

rosberg2Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 κατέκτησε ο N. Ρόσμπεργκ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του τελευταίου αγώνα της φετινής σεζόν που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Νταμπί.

O Γερμανός εκκίνησε και τερμάτισε δεύτερος, μια θέση που θα του εξασφάλιζε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανεξάρτητα από το αν ο ομοσταυλός του, Λ. Χάμιλτον, κατακτούσε τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο Λ. Χάμιλτον έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση παραμένοντας στην κορυφή μέχρι το τέλος. Στο τελευταίο κομμάτι του Γκραν Πρι του Αμπού Νταμπί o Βρετανός επιχείρησε να οριοθετήσει τον ρυθμό του N. Ρόσμπεργκ που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, χωρίς αυτό ωστόσο να δώσει την ευκαιρία στους Φέτελ και Φερστάπεν να βρεθούν ανάμεσα στις δύο Mercedes AMG Petronas.

Ακολουθώντας μια διαφορετική στρατηγική σε ό,τι αφορά την επιλογή των ελαστικών, ο Σ. Φέτελ πίεσε τον N. Ρόσμπεργκ ωστόσο αρκέστηκε στην τρίτη θέση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην αναμειχθεί στη μάχη του τίτλου που έδιναν οι δύο πιλότοι της Μερσέντες.

Αίσθηση προκάλεσαν οι σαφείς οδηγίες που δέχθηκε ο Λ. Χάμιλτον από τη γερμανική ομάδα στους τελευταίους γύρους του αγώνα, καθώς λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελευταίου Γκραν Πρι  της σεζόν όλοι στην Μερσέντες δήλωναν την πρόθεσή τους να αφήσουν τη μάχη ανάμεσα στους δύο πιλότους να εξελιχθεί χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο M. Φερστάπεν, ο οποίος αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια στρατηγική ενός pit stop μετά το τετακέ που είχε κατά την έναρξη του αγώνα.

Ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο Ν. Ριτσιάρντο με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, με τον K. Ραικόνεν να κόβει το νήμα έκτος, παρά το γεγονός ότι εκκινούσε από την τρίτη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάλκενμπεργκ, Πέρεζ, Μάσα και Αλόνσο.

DiogenisAcademy

Siourasnew

paspaliarhs
Eliksiriodiefthinseis
Nook

palaiovivliopwleio

LarissaPoll

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia