«Θα ανακάμψει η ΑΕΛ»

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

voutyritsas3Στην εκπομπή του Χρήστου Τσούμαρη και στον «ΑΕΛ RADIO 104,8» μίλησε ο βοηθός του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ΑΕΛ, Θοδωρής Βουτυρίτσας. Ο βετεράνος άσος των «βυσσινί» αναφέρθηκε για την δύσκολη που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη της Λάρισας και για την προσαρμοστικότητα των καινούριων παικτών που απέκτησε η ΑΕΛ.

Του Βαγγέλη Βαρδακά
(Rockngoal Page - Rockngoal Profile - Facebook Profile)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βουτυρίτσα:

Για το κατά πόσο η κακοκαιρία δυσκολεύει την δουλειά των ποδοσφαιριστών: «Τα ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που επικρατούν αυτήν την εποχή στην Λάρισα δυσχαιρένουν ακόμη και τις απλές κινήσεις των ανθρώπων που κινούνται και κάνουν δύσκολο να κάνεις επαγγελματικά την δουλειά σου. Και εμείς επειδή την δουλειά μας την κάνουμε επαγγελματικά σε εξωτερικό χώρο, καταλαβαίνετε πως είναι ακόμη πιο δύσκολο το έργο. Γι’αυτό δόθηκε ρεπό στους ποδοσφαιριστές. Χθες έγινε μια προπόνηση σε γυμναστήριο. Προπονηθήκανε παίκτες που παίξανε λιγότερο χρόνο και παίκτες που είχαν παραμείνει στην Λάρισα. Η προγραμματισμένη για σήμερα προπόνηση αναβλήθηκε λόγω το ότι η μετακίνηση των ποδοσφαιριστών ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει στον χώρο που έχουμε επιλέξει οπότε γι’αυτό δόθηκε το ρεπό. Πρέπει να βρούμε τρόπο να προπονηθούμε γιατί η πολύ απραξία σίγουρα δεν κάνει καλό. Είναι γεγονός ότι λόγω της κακοκαιρίας, αλλάζουν τα σχέδια. Οι νέοι ποδοσφαιριστές θέλουν περισσότερες προπονήσεις».

Για την προσαρμοστικότητα των καινούριων ποδοσφαιριστών: «Σαν χαρακτήρες αθλητικοί είναι πολύ καλά παιδιά. Έχουνε επαγγελματική συνείδηση. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοιογένεια στο σύνολο της ομάδας. Θα βγάλουμε τον καλύτερο τους ευατό γιατί ας μην γελιόμαστε δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής σε δύο εβδομάδες να αποδώσει τα μέγιστα αλλάζοντας περιβάλλον και χώρα».

Για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές πήγαν στο λεωφορείο νωρίτερα από το προγραμματισμένο: «Όταν υπάρχει σε μια ομάδα επαγγελματική συνείδηση, σίγουρα μπορεί πολύ πιο εύκολα ο προπονητής να περάσει αυτά που θέλει να δώσει στην ομάδα, να τα αφομοιώσουν πιο γρήγορα οι παίκτες και να ανταποδώσουν έπειτα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να είμαστε έτοιμοι για τα δύο επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν στην συνέχεια. Πρέπει όμως να μας δοθεί και ο καιρός να προπονηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε πριν από τους κρίσιμους αγώνες. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα ανακάμψει γιατί οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, σε πρώτη εκτίμηση και εικόνα, είναι παιδιά που έχουν να δώσουν κάτι σημαντικό στην ομάδα».

Για το αν υπήρχαν ανάλογα προβλήματα στην ΑΕΛ την περίοδο που ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής: «Την δεκαετία του 80 είχαμε κάποιες περιόδους τον χειμώνα που ήμασταν πολλές φορές στο κλειστό γυμναστήριο γιατί τα βοηθητικά γήπεδα ήταν ακατάλληλα, γεμάτα με χιόνι και υπήρχε πάρα πολύ λάσπη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις ποιοτική προπόνηση σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και αναγκαζόμασταν και κάναμε αρκετές φορές προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο. Σημασία έχει να υπάρχει επαφή των παικτών με τον προπονητή».

DiogenisAcademy

PoularakisGroup

 

paspaliarhs

Nook

palaiovivliopwleio

cropped-Untitled-11

drogh banner

Fotakis Protergia